6 Şubat 2014 Perşembe

EURO FLORA...

      Geçen gün Kağıthane' deki Euro Flora' ya gittik. Dekorasyon, süs, hobi malzemesi, ıvır zıvır... ne ararsanız var. Yapay çiçek için seçenek çok. Doğum günü, bebek için yapılan etkinlikler ya da sadece ev dekorasyonu için uygun bir yer. Fiyatlar iyi; fakat bir sürü küçük parçayla kasaya gelince eder biraz yüksek çıkabiliyor. Bir de KDV' li fiyatlara dikkat! Her zaman gidilir mi tartışılır. Yine de denemek isteyenler için bir alternatif. Ben bu işlerde Eminönü' yü tek geçerim. Fotoğraflara bakın,
















      kararınızı verin. Hoşçakalın.

2 Şubat 2014 Pazar

TUZLU KURABİYELER















Bazen insanın canı tuzlu bir şeyler çekiyor. Basit, pratik ve lezzetli... Bu kurabiyeler bunun için çok uygun. Tavsiye ederim. 
Malzemeler:
-250 gr margarin
-Bir çay bardağı sıvı yağ
-Yarım çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı sirke
-İki tatlı kaşığı tuz
-İki tatlı kaşığı şeker
-İki tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
-İki yumurta beyazı (sarıları üzerine sürülecek)
-Bir paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
Not: Çörek otu üzerine serpilebilir ama ben içine koydum. Ayrıca kırmızı biber, kekik... gibi baharatlar da eklenebilir.

     Malzemelerle hamurumuzu yoğuruyoruz. On beş-yirmi dakika buzdolabında bekletiyoruz. Sonra şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede yirmi dakika kadar pişiriyoruz. Bu malzemelerle iki tepsi kurabiye çıkıyor. Ben ölçüleri yarıya indirip bir tepsi yaptım. Çay yanında hoş bir ikram oluyor. Afiyet olsun.


23 Ocak 2014 Perşembe

KÖSTEBEK PASTA VE BEN

 


  İnsan blogu olunca istese de istemese de sorumluluk almış oluyor. Tamam beni merak eden,yazılarımı bekleyen binlerce kişi yok ama yine de kaç gündür içimde bir huzursuzluk vardı. Fakat bazen hayat çok yoğun ve kalabalık olabiliyor. İnsan bırak bloga yazı yazmayı, temel ihtiyaçlarını bile zar zor karşılıyor. Neyse ki işler düzeldi ve ben rahatladım.
       Şimdi gelelim köstebek pastaya; ilk defa denedim. Yapabilir miyim diye bir düşündüm ve yaptım. Güzel, lezzetli ve aslında çok pratik bir pastaymış." Pasta" diyorum, çünkü gerçekten pasta gibi. Ben belki olmaz diye yaparken fotoğraf çekmedim. Resimli tarifini yakında yayınlayacağım. Bu deneme olsun. Çok daha bereketli günlerin gelmesi dileğiyle. Sevgiler.

6 Ocak 2014 Pazartesi

YİNE KASNAK...

     
     Selamlar. Aslında kasnak çalışırken fotoğraflarla nasıl yaptığımı gösterecektim. Ama unuttum! Bu blog işine daha alışamadım. İşi yapıyorum,bitiriyorum sonra da niye fotoğraf çekmedim diyorum. Zaten blogda teknik bazı aksaklıklar var ve bir türlü gideremedim. Hastalıklardan fırsat bulursam ilgileneceğim inşallah.

     
         Neyse, bu işi okuldan arkadaşıma hediye olarak yaptım. Evinin girişi için düşündüm ben,o da asmış sağ
 olsun. Bu defa yeşil-sarı renkleri denedim. Bence güzel oldu, güle güle kullansın. Bundan sonraki kasnak çalışmamda daha çok fotoğraf  çekeceğim, ayrıca bazı değişiklikler de planlıyorum. Hadi hayırlısı...

28 Aralık 2013 Cumartesi

RENKLİ KURABİYELER


Bu kurabiyeleri geçen yıl yapmıştım. Oğlumun sınıf arkadaşları için hazırladım. İki sene önce Hünerli Bayanlar bloğunun sahibi Müge Hüner'den kurabiye kursu almıştık. Birkaç olumsuz denemenin sonunda başarıyla süslenmiş kurabiyelerim oldu. Şimdi daha iyiyim bu konuda. Zevkli bir iş ama biraz zaman ve sabır gerektiriyor. Yine de ben tarifini veriyorum. Kendini denemek isteyenlere duyurulur.

Kurabiye( Sable kurabiye):
250 gr margarin
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
3-4 su bardağı un
(Bunlar ana malzemeler istenirse zencefil,tarçın,vanilya,kakao...konulabilir.)

 Hamur yoğrulduktan sonra buzdolabında bir saat dinlendiriyorsunuz. Bir gece önceden de hamuru hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra nişasta yardımıyla açıyorsunuz. Bir santimden biraz ince olacak kalınlığı. Değişik kalıplarla kesip 180 derecede 13-14 dakika pişiriyorsunuz. Fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor, tel ızgaranın üzerinde soğutunca sertleşiyor.
Süslemesi:
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra süsleniyor. Renkli şeker hamurları açılıp aynı kalıpla kesiliyor. Kurabiyeye bal sürüp şeker hamurunu yapıştırıyorsunuz. Değişik süslemeleri ise su ile şeker hamuruna yapıştırıyorsunuz. Paketleyince de epey afilli oluyor. Süslemede sınır yok. Yaratıcılığınıza bağlı. Malzemeleri pasta malzemeleri satan yerlerden alabilirsiniz. Bence denemeye değer. Kolay gelsin.


24 Aralık 2013 Salı

ORADA BİR KÖY VAR UZAKTA!

       Geçtiğimiz pazar Sapanca'da Natürköy' deydim. Sabah kahvaltısı için gittik. Gerçi biz gidene kadar neredeyse öğlen olmuştu. Pazar kahvaltısı olunca biraz geç olmasında bir sakınca yoktur herhalde. Biz servisle bir buçuk saatte gittik. Özel aracınızla bir saatte gidersiniz. Doğanın ortasında bir yer. Geniş bir bahçesi var. Baharda bahçesinde kahvaltı yapmak daha zevklidir bence veya yazın kır düğünleri için ideal. Bahçesinde epey fotoğraf çekindik. Epey de yedik. Kahvaltı serpme kahvaltı. Kişi başı ücret 30TL. Doyurucu bir menü yani aç kalkmanız mümkün değil. Pazar günü olduğu için epey kalabalıktı. Gördüğüm kadarıyla da park sorunu yoktu. Dekorasyonda otantik bir tarz kullanmışlar. Yalnız tuvaletlerini beğenmedik. Hem küçüktü hem de yeterince temiz değildi. Sonuç olarak ben beğendim. Farklı seçenekler arayanlar için önerilir.














17 Aralık 2013 Salı

Perişan Kurabiyeler

      Pratik, hızlı ve lezzetli bir kurabiye. İnternette dolaşırken "perişan kurabiye, kaya kurabiye, kopuk..." gibi isimlerle ararsanız bu  kurabiyelerin değişik versiyonlarını bulabilirsiniz. Bu benim ikinci defe hazırlamam. Pratik çünkü temel malzemeler dışında her şeyi değiştirebilirsiniz; hızlı çünkü kurabiyelere şekil vermek gibi bir derdiniz yok; lezzetli çünkü içine koyduğunuz malzemelerin hepsi ayrı bir tat katıyor. Ben tavsiye ederim. Daha önce yaptıysanız bir de benim tarifimi deneyim derim:
     
       Malzemeler:
250 gr margarin (veya bir kısmı tereyağ, bir kısmı sıvı yağ da olabilir.)
Yarım su bardağı toz şeker (veya pudra şekeri)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
portakal veya limon kabuğu
1 su bardağı fındık,fıstık,badem veya ceviz
1 su bardağı üzüm,incir veya kayısı
1 su bardağı damla çikolata
3-4 su bardağı un



     Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile şekeri  karıştırın. Ardından yumurtaları kırıp karıştırın (Ben bu karıştırma işlemlerini elimle yapıyorum.) Portakalın kabuğunu rendeleyin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı katıp yoğurun. En son da bademleri, incirleri ve damla çikolataları ekleyip yoğurun.



Hamurdan parçalar koparıp tepsiye dizin. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.



Yapması anlatmasından daha kolay. Afiyet olsun...