17 Aralık 2013 Salı

Perişan Kurabiyeler

      Pratik, hızlı ve lezzetli bir kurabiye. İnternette dolaşırken "perişan kurabiye, kaya kurabiye, kopuk..." gibi isimlerle ararsanız bu  kurabiyelerin değişik versiyonlarını bulabilirsiniz. Bu benim ikinci defe hazırlamam. Pratik çünkü temel malzemeler dışında her şeyi değiştirebilirsiniz; hızlı çünkü kurabiyelere şekil vermek gibi bir derdiniz yok; lezzetli çünkü içine koyduğunuz malzemelerin hepsi ayrı bir tat katıyor. Ben tavsiye ederim. Daha önce yaptıysanız bir de benim tarifimi deneyim derim:
     
       Malzemeler:
250 gr margarin (veya bir kısmı tereyağ, bir kısmı sıvı yağ da olabilir.)
Yarım su bardağı toz şeker (veya pudra şekeri)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
portakal veya limon kabuğu
1 su bardağı fındık,fıstık,badem veya ceviz
1 su bardağı üzüm,incir veya kayısı
1 su bardağı damla çikolata
3-4 su bardağı un



     Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile şekeri  karıştırın. Ardından yumurtaları kırıp karıştırın (Ben bu karıştırma işlemlerini elimle yapıyorum.) Portakalın kabuğunu rendeleyin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı katıp yoğurun. En son da bademleri, incirleri ve damla çikolataları ekleyip yoğurun.



Hamurdan parçalar koparıp tepsiye dizin. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.



Yapması anlatmasından daha kolay. Afiyet olsun...