28 Aralık 2013 Cumartesi

RENKLİ KURABİYELER


Bu kurabiyeleri geçen yıl yapmıştım. Oğlumun sınıf arkadaşları için hazırladım. İki sene önce Hünerli Bayanlar bloğunun sahibi Müge Hüner'den kurabiye kursu almıştık. Birkaç olumsuz denemenin sonunda başarıyla süslenmiş kurabiyelerim oldu. Şimdi daha iyiyim bu konuda. Zevkli bir iş ama biraz zaman ve sabır gerektiriyor. Yine de ben tarifini veriyorum. Kendini denemek isteyenlere duyurulur.

Kurabiye( Sable kurabiye):
250 gr margarin
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
3-4 su bardağı un
(Bunlar ana malzemeler istenirse zencefil,tarçın,vanilya,kakao...konulabilir.)

 Hamur yoğrulduktan sonra buzdolabında bir saat dinlendiriyorsunuz. Bir gece önceden de hamuru hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra nişasta yardımıyla açıyorsunuz. Bir santimden biraz ince olacak kalınlığı. Değişik kalıplarla kesip 180 derecede 13-14 dakika pişiriyorsunuz. Fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor, tel ızgaranın üzerinde soğutunca sertleşiyor.
Süslemesi:
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra süsleniyor. Renkli şeker hamurları açılıp aynı kalıpla kesiliyor. Kurabiyeye bal sürüp şeker hamurunu yapıştırıyorsunuz. Değişik süslemeleri ise su ile şeker hamuruna yapıştırıyorsunuz. Paketleyince de epey afilli oluyor. Süslemede sınır yok. Yaratıcılığınıza bağlı. Malzemeleri pasta malzemeleri satan yerlerden alabilirsiniz. Bence denemeye değer. Kolay gelsin.